ΣΧΟΛΙΑ

"Μια καταπληκτική και ενδιαφέρουσα έκθεση, πολύ όμορφα έργα, θεϊκή έκθεση!"

Γεράσιμος Παπανικολάου - 10ο Δημοτικό Παλαιού Φαλήρου - Μαθητής

----------------------------------------------------------------------------------------------------

"Ευχαριστούμε για την ζωντάνια, την εφευρετικότητα, την αγάπη και την καλοσύνη της ψυχής σας όπου αποτυπώνονται στα έργα σας!"

Άννα Κορωνιού

----------------------------------------------------------------------------------------------------

"Είναι πολύ σημαντικό να δίνεις ζωή στα απλά υλικά της φύσης, να προσθέτεις την πινελιά σου και να δημιουργεί ένα αντικείμενο που μιλάει. Σίγουρα ο χρόνος σου γίνεται δημιουργικός, φεύγει απο τα πολύπλοκα της καθημερινότητας και γίνεται μεράκι. Τα περισσότερα έχουν σχέση με την θάλασσα και αυτό μου αρέσει περισσότερο. Μπράβο Χρήστο, κάνεις κάτι όμορφο και φευγάτο που αρέσει πολύ!"

Διόνυ Νάκου - 05/02/2013

----------------------------------------------------------------------------------------------------

"Αξιότιμε κύριε Κοντόπουλε,

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος κι εγώ προσωπικά θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε θερμά για τη δωρεά που είχατε την καλοσύνη να μας προσφέρετε για τα κορίτσια μας.

Η έμπρακτη συμπαράσταση στα παιδιά μας συγκινεί και μας δίνει ελπίδα ότι, στις δύσκολες μέρες που περνά το Ίδρυμα λόγω της οικονομικής κρίσης που αντιμετωπίζει η χώρα και της βαρύτατης φορολογίας που του επιβλήθηκε, θα πορευτεί έχοντας δίπλα του αληθινούς φίλους που αναγνωρίζουν το μεγάλο κοινονικό του έργο.

Κλείνοντας, θα ήθελα να μεταφέρω τις θερμότερες ευχές των παιδιών μας για τη νέα χρονιά και ελπίζω η αγάπη σας για το Χατζηκυριάκειο να συνεχιστεί αμείωτη και στο μέλλον."

Με τιμή,

Χατζηκυριάκειο Ϊδρυμα Παιδικής Προστασίας

Μιχαήλ Δ. Στρουμπούλης - (27/12/2011)

----------------------------------------------------------------------------------------------------

"Φαντασία και δημιουργηκότητα αξιοθαύμαστη! Σας εύχομαι πάντα τέτοια διάθεση για ζωή και δημιουργία. Σας ευχαριστούμε για το νεανικό πνεύμα.!"

1ο ΓΕΠ Π. Φαλήρου

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Η έκθεση σας είναι μάθημα οικολογικής συνείδησης! Μπράβο σας! Συγχαρητήρια! Είναι αξιοθαύμαστη η ενεργητικότητα σας και η δημιουργικότητα σας! Μας βάλατε στην έννοια της ανακύκλωσης με ένα τρόπο όμορφο, φανταστικό και ευχάριστο. Τα δημιουργήματα σας είναι υπέροχα και είναι απίστευτο, πόσο αστείρευτο ταλέντο και όρεξη διαθέτει. Ελπίζω να αποτελέσετε και για μας φωτεινό παράδειγμα! Εξάλλου η ζωή είναι τελικά τόσο όμορφη με άλλα πράγματα.

Η δασκάλα Κ. Κουμανίδου Γιώτα

Πολύ όμορφη έκθεση με φαντασία! Μας έκανε να σκεφτούμε, μικροί και μεγάλοι, να ονειρευτούμε , να ταξιδέψουμε με τη φαντασία μας και να θαυμάσουμε έναν ταλαντούχο και δημιουργικό άνθρωπο-καλλιτέχνη. Συνεχίστε να μας χαρίζετε όμορφες δημιουργίες και ίσως εμπνεύσετε και άλλους να εξακολουθήσουν το παράδειγμα σας.

Οι δάσκαλοι της Β’ τάξης

Βάσω Πουρναρά, Γιώργος Λαδίκος

Μια πολύ καλή προσπάθεια και μια διαφορετική προσέγγιση στην αξιοποίηση άχρηστων υλικών. Ευχαριστούμε πολύ για την παρουσία σας.

Οι δάσκαλοι της Γ , Δ τάξης

Τα σχόλια των μαθητών και δασκάλων είναι η αμοιβή μου.

----------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Η Αγκαλιά

Σύλλογος Προστασίας Αγέννητου Παιδιού (20/10/2017)

Αγαπητέ κύριε Κοντόπουλε,

Εκ μέρους του Δ.Σ. του Συλλόγου Προστασίας Αγέννητων Παιδιού-Η Αγκαλιά σας ευχαριστούμε θερμά για τις  χειροποίητες δημιουργίες σας από ανακυκλώσιμα υλικά που προσφέρατε στο Σύλλογο μας.

Με την ευγενική αυτή χειρονομία σας στηρίζετε την απρόσκοπτη συνέχιση του φιλανθρωπικού και κοινωνικού έργου της Αγκαλιάς, και ενθαρρύνετε την προσπάθεια, που κάνουμε να υπάρχει για τα παιδιά μια ζεστή, γλυκιά και τρυφερή αγκαλιά.

Σας ενημερώνουμε ότι, αυτή την περίοδο καλύπτουμε σταθερά εκατόν εξήντα (160) οικογένειες και μεγάλο αριθμό εκτάκτων οικογενειών και ότι στα δεκαεννέα χρόνια λειτουργίας και ευεργετικής κοινωνικής παρουσίας της Αγκαλιάς έχουν γεννηθεί κοντά της περισσότερα από 2200 παιδιά.

Όλα τα έσοδα του Συλλόγου προέρχονται από δωρεές, χορηγίες ιδιωτών και επιχειρήσεων, και από εκδηλώσεις, που διοργανώνονται για το σκοπό αυτό.

Παρακαλούμε να εύχεστε για την ευόδωση του σκοπού του Συλλόγου μας και να στηρίζετε, ,ε τον δικό σας τρόπο, το φιλανθρωπικό, κοινωνικό και ενημερωτικό έργο του, ώστε να σώζονται περισσότερες ανθρώπινες ψυχές και να γεννιούνται  Ελληνόπουλα στη χώρα των γερόντων, όπως δυστυχώς έχει καταντήσει η Πατρίδα μας.

Σας ευχαριστούμε και σας ευχόμαστε δύναμη ψυχική και σωματική και καλή πρόοδο στις δραστηριότητες σας.

Με ιδιαίτερη τιμή και θερμές ευχαριστίες,   

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου Προστασίας Αγέννητου Παιδιού- Η Αγκαλιά

Η Πρόεδρος, Βαρβάρα Ματαλληνού

Η Γενική Γραμματέας, Ζαχαρούλα Γκριέλα

----------------------------------------------------------------------------------------------------

· Πέρασα πολύ ωραία και νομίζω, δηλαδή είμαι σίγουρη, ότι είστε καλλιτέχνης, ζωγράφος, Πικάσο… Θα φτιάξω κάτι παρόμοιο που έχω σκεφτεί. (Νάσια Μαυρογιάννη)

· Είστε καταπληκτικός!!! Μακάρι όλοι μας να μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε ανακυκλώσιμα υλικά και να φτιάχνουμε τέτοιες δημιουργίες. (ΣΤ’2 Κερατσινίου)

· Κύριε Χρήστο, στην αρχή δεν μου άρεσε τίποτα, μετά όμως ότι έβλεπα μου άρεσαν όλα. (Δ1 Αγίων Αναργύρων)

· Μάθαμε πολλά από την ιδιαίτερη τέχνη σας. Κυρίως πως απλά, καθημερινά πράγματα μεταμορφώνονται σε όμορφα χρηστικά και αξιόλογα έργα τέχνης. (Μαρία Χριστονίκου)

· Η έκθεση σας με έκανε να καταλάβω τι πάει να πει καλλιτεχνική φαντασία. (Γιολάννα 6ο Δημοτικό Αγίων Αναργύρων)

· Τα πράγματα σας είναι ωραία και δημιουργικά. Θα ήθελα να ξέρω πως σας έρχονται τόσες ιδέες, έχω εκπλαγεί πραγματικά. (Ζωή Τζιμίκου)

· Τέλεια έκθεση. Θα πούλαγα πέντε πεντοχίλιαρα. (Θανασούλα)

· Κύριε Χρήστο τα πράγματα σας θα γράφουν ιστορία στο Μουσείο της Ακρόπολης. (Πάνος)

· Τα έργα σας είναι φοβερά!!! Μου δώσατε έμπνευση, αν σε κάποιον διαγωνισμό με ρωτήσουν από που πήρα έμπνευση θα πω από τον κύριο Χρήστο.

· Αυτά τα πράγματα είναι φανταστικά. Σε τέτοια ηλικία κανείς δεν μπορεί να τα φτιάξει και όμως εσείς μπορείτε. Συγχαρητήρια. (Κατερίνα)

· Πρέπει να το σκεφτείτε επαγγελματικά. Μήπως τα πουλάτε; (Γαβριέλα Τέντζου)

· Το καλύτερο έργο σας που έχω δει είναι… Όλα, Είστε πολύ δημιουργικός και να συνεχίσετε να δημιουργείτε και να μείνετε παιδί. (Χριστίνα Αλεξίου)

· Είναι υπέροχο αυτό που κάνετε και αυτή είναι η σημασία της ανακύκλωσης. Τα σκουπίδια δεν είναι πάντα σκουπίδια. (Σταύρος Σορόπουλος)

· Τα έργα που έχετε φτιάξει είναι εξαιρετικά. Αν μπορούσα να έχω την καλλιτεχνία σας θα είχα φτιάξει 10.000 πράγματα. Είστε ένας εξαιρετικά ταλαντούχος άνθρωπος. (Μαρία Τσουκανέλη)

· Θαυμάζω την έμπνευση-δημιουργικότητα-μεράκι! (Δήμητρα Γεωργιάδου)

· Τα έργα σας ήταν πολύ ξεχωριστά, ενδιαφέρουσα κι’ εντυπωσιακά, μόνο που δεν μας έμεινε πολύς χρόνος για να τα δούμε όλα. (Ρόδη Παπαντώνη)

· Με εξέπληξαν ευχάριστα όλα τα έργα σας. Αν και με μεγάλος σε ηλικία είστε ο καλύτερος κ’ συμπαθέστερος άνθρωπος που έχω γνωρίσει. (Μαρτίνα)

· Τα εκθέματα σας ήταν πολύ ωραία, μας κάνατε πολύ καλή ανάλυση και πολύ έξυπνα έργα. (Μάγδα)

· Το καλύτερο ανακυκλωτικό πρόγραμμα του κόσμου, συνεχίστε έτσι. (Νικολέτα)

· Πιστεύω πως αυτή η ασχολία που έχετε βρει, αυτή η δημιουργική ασχολία και φιλική προς το περιβάλλον είναι και δίνει ευχαρίστηση σε εσάς και σε εμάς. (Βασίλης)

· Αυτά τα τέλεια στολίδια και οι κατασκευές σας δείχνουν πως πρέπει να αντιμετωπίσουμε τα σκουπίδια μας αντί να τα πετάμε. (Δημήτρης ΣΤ’ τάξη)